Om Roald Als

Jeg blev født i 1948, og begge mine forældre var gode socialdemokrater, og det blev jeg også, for de gav mig en ordentlig opdragelse.

1968 blev jeg både student og blød mand. Derefter blev jeg uddannet fra Skolen for Brugskunst og har siden ernæret mig som tegner.

Fordi jeg er en gammel 68´er, har jeg aldrig været fastansat nogen steder, men har arbejdet freelance for Hovedbladet, som grundlagde Christiania, filmbladet Levende Billeder, på hvis fodboldhold jeg stadig spiller højre half, på Weekendavisen sammen med min neger Poul Einer, hvor vi fik væltet Schlüter-regeringen, Julehæftet Blæksprutten, Børsens Nyhedsmagasin, som viste sig at være et erhvervsblad, samt dagbladet Politiken, hvor vi skaffede et nej til euroen og efter 10 år fik gjort kål på regeringen Fogh + efterfølger.

 

 

Og så har jeg skrevet om mad i modebladet Tique, som gik ind, kort efter at de havde sendt mig og et par af mine venner på en reportagerejse til Italien. Det førte til min første kogebog ”Kvinderne ud af køkkenet” med andenudgaven ”Kvinderne ud af køkkenet 20 kg efter.”

Sammen med Niels Jacob Andersen har jeg udgivet ”Vilde ris og tamme indianere” og sammen med den italienske vinhandler Carlo Merolli ”Vin og vrøvl”, hvor jeg skrev om vinen og vinhandleren skrev vrøvlet. I 2008 udgav min neger og jeg ”En god socialdemokrat”. Bogen indeholder flere hundreder af vores tegninger, samt en skarp analyse af 30 års politiske fejltagelser i Danmark, som konkluderer, at hvis landet skal reddes, må vi have Anker tilbage som statsminister.

Derudover har jeg skrevet en bog om min nevø, en om min mor og en om min datter, samt illustreret et hav af børnebøger, lige fra ”Pinocchio”, som handler om min søn, og ” De 3 bukke Bruse”, som skræmte de små børn, til ”Greven af Monte Cristo”, som er verdens bedste røverroman.